Adventi készület a hegyeshalmi Szent Bertalan-egyházközségben

A hegyeshalmi Szent Bertalan-egyházközség Szalai Kálmán plébános vezetésével az idei évben többek között szentségimádással, zenei áhítattal, valamint adventi imaórával készült az Úr eljövetelére. Az egyházközség készületi programjainak sorában elsőként november 24-én, a tavalyi év után másodszor csatlakozva a világméretű eseményhez, szentségimádás keretében imádkozott a köztünk jelen lévő Jézushoz. A Krisztus Király főünnepének előestéjén megtartott lelki program során Varga László kaposvári megyéspüspök gondolatai hangzottak el eucharisztikus énekek kíséretében.

December 1-jén, szombaton 6 órakor adventi hajnali szentmise nyitotta meg településünkön a készületi időszakot, majd 15 órakor különleges zenei áhítatra került sor: négy település (köztük Hegyeshalom) német nemzetiségi kórusainak egyesülésével adventi énekek hangzottak fel a templomban. Az eseményen, mely kötetlen szeretetvendégséggel zárult, a hegyeshalmi Erkel Ferenc Vegyeskar is közreműködött.

December 8-án, advent második vasárnapjának előestéjén, az esti szentmise után plébános atya adventi imaórára invitálta a híveket. Az imaórán az Úrjövet bibliai és liturgikus szövegei mellett Kerényi Lajos piarista atya elmélkedése, valamint karácsonyváro énekek hangzottak el a helyi családos énekkar előadásában. Az imaóra Szent József-litániával zárult. Fotóink ez utóbbi eseményen készültek.

Szöveg és fotó: Paksa Balázs

Hegyeshalom Szent Bertalan templom
Előző
Következő